تجربه رانندگی با داج چلنجر SXT مدل 2013

دوج چلنجر همواره رقیبی جدی برای فورد موستانگ و شورولت کامارو بوده است و برخلاف آنها که تریم کابین آنها روز به روز اسپرتتر و خشنتر میشود، در مدلهای جدیدتر چلنجر به راحتی سرنشینان بیشتر توجه شده است. دوج چلنجر در سه تیپ R/T، SXTو SRT8 عرضه می شود که در سالهای اخیر مدلهای ویژه Yellow Jacket و Rally Redline نیز ارایه می گردد.
در این مطلب قصد داریم تا یک خودروی داج چلنجر SXT مدل 2013 را مورد تست رانندگی قرار دهیم. این خودرو با پلاک منطقه آزاد ارس در شهر تبریز مورد تست قرار گرفته است که تریم بدنه و تزیینات ظاهری آن در همان شهر تبریز و با اقتباس از تصاویر یک نسخه مشابه در شهر دوبی انجام شده است. داج چلنجر همواره رقیبی جدی برای فورد ماستنگ و شورولت کامارو بوده است و برخلاف آنها که تریم کابین آنها روز به روز اسپرتتر و خشنتر می شود، در مدلهای جدیدتر چلنجر به راحتی سرنشینان بیشتر توجه شده است. دوج چلنجر در سه تیپ R/T، SXTو SRT8 عرضه میشود که در سالهای اخیر مدلهای ویژه Yellow Jacket و Rally Redline نیز ارایه میگردد. مدل چلنجر SXT را میتوان مدل پایه این خودرو به حساب آورد که در این مطلب به تست رانندگی آن پرداختهایم.
مشخصات ظاهری:
خودروی کوپه دو در داج چلنجر SXT مدل 2013 با رنگ سفید و با پلاک منطقه آزاد ارس وارد ایران شده است که تریم خارجی بدنه به درخواست مالک خودرو و توسط یک مرکز تیونینگ خودرو در شهر تبریز به صورت سفارشی با اقتباس از یک نسخه مشهور SXT آن در شهر دوبی به رنگ قرمز و سفید طراحی شده است که تریم قرمز رنگ تا نیمههای بدنه آمده است. ابعاد بدنه 5022x1923x1450 میلیمتر و فاصله بین دو محور 2946 میلیمتر است. چراغهای جلو نیز با طرح گرد و با رنگ قرمز و مشکی در دو سمت یک جلوپنجره باریک مشکی رنگ تعبیه شدهاند. نام چلنجر بر روی جلوپنجره نقش بسته است و دو چراغ گرد مه شکن در دو طرف دریچه ورود هوای باریک زیر سپر قرار گرفته اند. در زیر سپر یک اسپلیتر یا پره آیرودینامیک طراحی شده است.
در موتور طویل آن با طرح عضلانی دارای دو دریچه هوا در انتها است که در این قسمت در موتور به رنگ مشکی درآمده است. ترکیب در موتورعضلانی با چراغها و جلوپنجره باریک جلو، ظاهری تهاجمی به نمای جلو بخشیده است. رینگهای 18 اینچی فولادی آن نیز به صورت سفارشی از نوع پنج پره به رنگ مشکی مات و با پهنای 7.5 اینچ تهیه شدهاند که توسط لاستیکهای چهار فصل فاق کوتاه P235/55 R18 پوشانده شده است. چراغهای عقب به صورت سراسری و با طرح دو چراغ طویل قرمز رنگ با چهار لامپ چهارگوش هستند که در وسط آنها یک چراغ سفید رنگ طویل با پنج لامپ تعبیه شده است. یک اسپویلر باریک در قسمت عقب در صندوق قرار دارد که در وسط آن لوگوی شرکت دوج واقع شده است. در قسمت عقب در جانبی یک دریچه هوا تعبیه شده که در ترکیب با گلگیر عضلانی عقب و رینگهای مشکی اسپرت، به نمای جانبی ظاهری اسپرت بخشیده است.
تریم کابین:
طراحی داخلی کابین دوج چلنجر یکنواخت، ملال آور و خسته کننده است و در مقایسه با سایر خودروهای آمریکایی عضلانی، قطعات پلاستیکی بی کیفیت و زمخت بیشتری دارد. نکته مثبت این خودروی کوپه این است که علیرغم دو در بودن، برخلاف سایر خودروهای کوپه، فضای زیادی در ردیف صندلیهای عقب و جلو در اختیار سرنشینان قرار میدهد. همچنین در مقایسه با خودروهای اسپرت دیگر، با حجم صندوق عقب 458 لیتر، فضای بار مناسبی دارد.
این خودرو در نسخههای تریم پایینتر دارای روکش پارچهای بوده، ولی در این نسخه سفارشی SXT صندلیها دارای روکش چرمی هستند و صندلیهای جلو به سیستم تنظیم برقی و گرمکن مجهز شدهاند. امکانات استاندارد در نسخه SXT شامل تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم صوتی Harman Kardon با 6 بلندگو، استارت دکمهای و ورود بدون کلید (Keyless)، صفحه نمایش 6.5 اینچی سیستم اطلاعات و سرگرمی UConnect با قابلیت اتصال بلوتوث و USB و سیستم ناوبری GPS، خروجی برق 12 ولت، سانروف برقی، زیر آرنجی کنسول وسط همراه با فضای بار و دو جا لیوانی هستند.
همچنین سیستمهای ایمنی نظیر 6 ایربگ، کروزکنترل، سیستم ترمز ضد قفل ABS، سیستم ترمز الکترونیکی (EBS)، سیستم کنترل کشش (TCS)، سیستم کنترل پایداری خودرو (VSC)، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، در این خودرو به صورت استاندارد تعبیه شده اند. غربیلک فرمان با طرحی اسپرت دارای دکمه های کنترلی سیستم صوتی و سیستم کروزکنترل است و پانل راننده و صفحه کیلومترشمار شامل دو صفحه گرد آنالوگ برای سرعت سنج و دور موتور و دو صفحه کوچک گرد برای درجه بنزین و دمای آب است که به صورت کاملا مجزا و مستقل هستند. قیمت این خودروی مدل 2013 در حال حاضر در سال 2022 حدود 14000 تا 14500 دلار است که البته در همان سال 2013 با قیمت 25100 دلار به فروش میرسید.
مشخصات فنی:
خودروی داج چلنجر مدل 2013 در نسخه SXT به یک پیشرانه 6 سیلندر خورجینی (V6) Pentastar با حجم 3604 سی سی (3.6 لیتر) و 24 سوپاپ با زمان بندی متغیر سوپاپها (VVT) مجهز گردیده است که قدرت 305 اسب بخار در دور موتور 6350 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 363 نیوتن متر در دور موتور 4800 دور در دقیقه تولید مینماید که توسط یک گیربکس 5 سرعته اتوماتیک به محور عقب منتقل میشود و حداکثر سرعت 200 کیلومتر در ساعت و شتاب صفر تا صد 7 ثانیه را برای خودرو فراهم مینماید. وزن خالص این خودرو 1740 کیلوگرم است که قابلیت کشش تریلر با وزن 454 کیلوگرم را دارد. ظرفیت باک خودرو 73 لیتر و مصرف سوخت ترکیبی آن در سیکلهای شهری، ترکیبی و جادهای به ترتیب 13.1، 11.2 و 8.7 لیتر است. ترمز ABS و سیستم تعلیق عملکرد مناسبی دارند و فرمان هیدرولیک پاسخ مناسبی به راننده میدهد.
تجربه رانندگی:
دوج چلنجر SXT از یک موتور 3.6 لیتریV6 با قدرت مناسب 305 اسب بخار بهره میبرد، ولی وزن سنگین 1740 کیلوگرمی خودرو باعث شده تا نتواند در مقایسه با رقیبانی مانند شورولت کامارو و فورد موستانگ شتاب خوبی داشته باشد. با این حال، صفر تا صد چلنجر 7 ثانیه است و زمانی که در شهر رانندگی میکنید، کمبود قدرت آن نسبت به سایر مدلهای 8 سیلندر چلنجر مانند R/T و SRT حس نمیشود، ولی هنگامی که در بزرگراه این خودرو را میرانید، این اختلاف قدرت کاملا قابل درک است. حتی وقتیکه پدال گاز را تا انتها فشار می دهید، حدودا یک ثانیه طول میکشد تا چلنجر شروع به حرکت کند و در واقع، حس رانندگی اسپرت به راننده القاء نمیشود. گیربکس عملکرد قابل قبولی در تعویض دقیق و خودکار دندهها دارد و دور موتور در ابتدای شروع به حرکت با شیب مناسبی بالا میرود، ولی در سرعتهای بالاتر، روند افزایش دور موتور کند میشود و بالاخره در تعویض دندههای بالاتر مانند دنده 3 به 4 و 4 به 5 تعویض دنده ها در فواصل مناسبی از دور موتور انجام می گردد.
موتور SXT علیرغم تصور ما از دوج چلنجر، کارکردی آرام و بی صدا دارد و اصلا صدای اسپرت اگزوز را به گوش راننده نمیرساند، در حدی که من برای شنیدن صدای موتور مجبور شدم شیشه ماشین را کمی پایین بکشم و سیستم صوتی خودرو را خاموشکنم. جدای از زمینه فنی و بحث قدرت نه چندان مطلوب دوج چلنجرSXT، این خودرو در سایر زمینهها مطلوب و درخشان ظاهر میشود. به عنوان مثال، عملکرد سیستم فرمان هیدرولیک خودرو مناسب است و در سرعتهای بالای خودرو به سرعت حساس است و فرمان خودرو سفت میشود. همچنین ترمزها قوی و قابل اعتماد هستند و مخصوصا در سر پیچها عملکرد ترمز ABS عالی است. چسبندگی خودرو در پیچهای تند همراه با فرمان پذیری قابل قبول خودرو، هندلینگ ایده آلی را برای خودرو فراهم نموده است. خودرو سواری نرم و راحتی را ارایه میدهد و سیستم تعلیق مطلوب خودرو، ناهمواریهای جاده را به داخل کابین منتقل نمیکند. در داخل کابین چلنجر، اولین چیزی که توجه شما را جلب میکند صندلی راننده است که با روکش چرمی و تنظیم برقی، حمایت خوبی را برای بدن راننده فراهم میکند و پشتی آن باعث میشود تا راننده به فرمان و پدالهای ترمز و گاز تسلط کاملی داشته باشد. به لطف موتور کم صدای خودرو، حتی در سرعتهای بالا هم در داخل کابین کاملا آرام و بی صدا است و به خاطر تعلیق مناسبی که دارد، تکانهای جاده کمتر به داخل کابین منتقل می شود.
کیفیت پلاستیک استفاده شده در داشبورد و تریم درها چندان نرم و مناسب نیست. داشبورد خودرو تقریبا ساده است و تنها یک نمایشگر رنگی سیستم اطلاعات و سرگرمی و ناوبری در وسط داشبورد مشاهده میشود که کار با آن بسیار راحت است. دوج چلنجر SXT برای رانندگانی که میخواهند کمی هیجان در رانندگی داشته باشند، خودروی ایده آلی است. این کوپه بزرگ، میتواند جایگزین خوبی برای خودروهای معمول این روزهای کشور باشد، چرا که هم فضای بیشتری در اختیار سرنشینان قرار میدهد، هم در مقایسه با سایر خودروهای کوپه، صندوق جادارتری دارد و هم قدرت بیشتری در مقایسه با سدانهای کرهای و ژاپنی دارد. اگر چه قدرت موتور چلنجر SXT، وزن بالای آن و در مجموع، عملکرد نامطلوب خودرو برای ما کمی مایوس کننده بود، ولی خرید این خودرو در مقایسه با سایر خودروهای موجود در کشور خالی از لذت و هیجان نیست. در پایان از آقای میلاد کوه کمری بابت تهیه تصاویر و همچنین آقای رامین خان محمدی مالک خودرو بابت همکاری با تیم تست تشکر می کنیم.
favorite_border 1loyalty