
وانت پادرا پلاس شركت زامياد

شرکت زامیاد به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه گروه خودروسازی سایپا، در سال 1397 در سومین نمایشگاه خودروی تهران محصولات سواری و تجاری خود را معرفی نمود. یکی از این محصولات مدل بهبودیافته و فیسلیفت وانت پادرا بود که قرار است با عنوان پادرا پلاس در شرکت زامیاد تولید شود.
مدیر پروژه خودروی پادرا پلاس از آغاز تولید وانت پادرا پلاس به عنوان جدیدترین محصول تجاری شرکت زامیاد خبر داده است. البته این وانت با اختلاف زمانی زیادی در شهریور 1399 رونمایی شد و از اوایل سال 1400 به مرحله تولید رسیده است. وانت یا کامیونت پادرا پلاس، در راستای همکاری زامیاد با شرکت فودی چین، به روز رسانی شده است و در حقیقت ترکیب خودروی فودی لیون F16 شرکت خودروسازی فودی چین با وانت پادرا است که قرار است جایگزین جایگزین نیسان آبی معروف شرکت زامیاد شود. در این مطلب به معرفی این وانت میپردازیم.
طراحی خارجی:
وانت زامیاد پادرا پلاس از نظر ظاهری، ترکیبی از وانت شرکت فودی چین با عنوان لیون F16 با وانت زامیاد پادرا است. جلوپنجره، چراغهای جلو، در موتور، گلگیر جلو، سپر و داشبورد عینا از خودروی فودی لیون F16 اقتباس گردیدهاند و قسمت بار، چراغهای عقب، سپر عقب و آینهها از نسل اول وانت پادرا به عاریه گرفته شدهاند. جلوپنجره خودرو بین دو چراغ جلو قرار دارد و دارای زههای کرومی براق است که قسمت بالای آن روی در موتور واقع شده و در قسمت زیرین، لوگوی شرکت زامیاد در وسط دو نوار افقی کرومی با طرح لانه زنبوری قرار گرفته است. مهمترین تفاوت ظاهری پیکاپ پادرای فیسلیفت با فودی در بخش بار خودرو، چراغهای عقب و توانایی پیشرانه آنها است. در روی سپرهای جلو و عقب چراغهای مه شکن در نظر گرفته شدهاند و چرخهای 16 اینچی خودرو با لاستیکهای رادیال پوشانده شدهاند. لیون F16 در حقیقت یک پیکاپ دوکابین و دو دیفرانسیل است و متاسفانه شرکت فودی طی همکاری با شرکت زامیاد تنها بهروزرسانی را در قسمت ظاهری پادرا انجام داده است و پادرا از ویژگیهای فنی فودی بهرهای نبرده است. بدنه مدل تک کابین دارای طول 5230 میلیمتر، عرض 1700 میلیمتر و ارتفاع 1725 میلیمتر است. طول اتاق بار 2380 میلیمتر و فاصله بین محورهای جلو و عقب 3030 میلیمتر است. وزن خودرو 1711 کیلوگرم و ظرفیت حمل بار، بیش از 2 تن است.
طراحی کابین:
در قسمت کابین نسخه فیسلیفت وانت پادرا پلاس، در مقایسه با نسل قبلی، تغییراتی مانند درهای آسان بازشو، شیشههای برقی، آینههای جانبی برقی، بهبود کیفیت مواد و قطعات داشبورد و کابین، صندلیهای ارگونومیک با طرح جدید با قابلیت تنظیم دستی، زیردستی بین صندلیها با محفظه وسایل، سیستم تهویه الکتریکی، سیستم صوتی بهبودیافته با امکان نصب نمایشگر، کاربرد ترکیب چند رنگ در کابین خودرو، ضد سرقت ایموبیلایزر، قفل مرکزی با کنترل از راه دور و قابلیت نصب کیسه هوا و… انجام گرفته است. در وسط داشبورد یک کنسول چندضلعی به رنگ کرومی روشن تعبیه شده است که دو دریچه کولر عمودی بزرگ در دو طرف آن قرار گرفتهاند و در وسط آن رادیو و سیستم صوتی خودرو با قابلیت پخش CD و MP3 و درگاه USB جای گرفته است. در زیر سیستم صوتی، سیستم تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک خودرو تعبیه شده است و ترکیب سه رنگ در کنسول و داشبورد پادرا پلاس، ظاهر زیباتری نسبت به پادرا فراهم نموده است.
این خودرو فاقد نمایشگر، کیسه هوا و کامپیوتر سفری است و این در حالی است که لیون 16 از این امکانات برخوردار بوده است و به سیستمهای ایمنی و رفاهی بیشتری مجهز است. هر چند که بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو توقع بالاتری از ارتقای پادرا داشتهاند و معتقدند که شرکت زامیاد، حداقل باید دو کیسه هوا به این خودرو اضافه میکرد. مدیر پروژه پادرا پلاس در مراسم معرفی این خودرو در اوایل شهریور ماه 1399 اعلام کرده بود که این خودرو فقط در مدل تک کابین تولید میشود و تا پایان سال 1399 در مدل دوکابین نیز تولید خواهد شد و به مشتریان تحویل میگردد. این وانت با تیراژ 1000 دستگاه در سال با توان و دانش نیروهای داخلی و با ۷۰% داخلیسازی تولید خواهد شد که به تدریج در سالهای آینده میزان تولید آن افزایش یافت. البته عرضه زامیاد پادرا پلاس در کنار سایر وانتهای این خودروساز مانند Z28 دیزل، Z24 بنزینی، ریچ، پادرا و درکا آغاز شد و از ابتدا قرار نبود این خودرو به طور کامل جایگزین وانتهای قدیمیتر شود. این در حالی است که آن را به عنوان جایگزین نیسان آبی معرفی کرده بودند. در پی صدور مجوز افزایش قیمت خودروها بر اساس مصوبه کمیته شورای رقابت، شرکت سایپا قیمت وانت پادرا پلاس را در سال 1399 معادل 133 میلیون تومان اعلام کرد که با احتساب هزینههای شمارهگذاری، بیمه و مالیات قیمت تمام شده آن به ۱۴۸ میلیون تومان در آن زمان میرسید. در حال حاضر قیمت مدل بنزینی این خودرو در شرکت 600 میلیون تومان و در بازار آزاد 670 میلیون است.
مشخصات فنی:
خودروی فیسلیفت پادرا پلاس در بحث فنی و قابلیتهای دینامیکی، تفاوتی با پادرای نسل قبلی ندارد، ولی از آنجا که پادرا پلاس به عنوان مدل فیسلیفت وانتهای قبلی شرکت زامیاد معرفی شده است، تا حدی در بحث امکانات و ظاهر نسبت به گذشته ارتقا پیدا کرده است. خودروی زامیاد پادرا پلاس به یک پیشرانه بنزینی 2.4 لیتری Z24 مجهز شده است که با حجم دقیق 2389 سیسی قدرت ۹۵ اسببخار در 4500 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور ۱۷۵ نیوتنمتر در دور موتور 2500 دور در دقیقه تولید میکند. توان موتور توسط یک جعبه دنده 5 سرعته دستی و کلاچ تک صفحهای خشک با عملکرد هیدرولیکی به چرخهای عقب این وانت منتقل میگردد. همانگونه که گفته شد، قوای محرکه این خودرو تفاوت محسوسی با سایر پیکاپهای قدیمیتر شرکت زامیاد ندارد، ولی با این حال استاندارد آلایندگی یورو5 برای این پیشرانه در نظر گرفته شده است. میزان مصرف سوخت خودرو در سیکل ترکیبی 12.5 لیتر اعلام شده است و ظرفیت باک بنزین 55 لیتر است. امکاناتی نظیر فرمان هیدرولیک، ترمز ABS با توزیع الکترونیکی نیروی ترمز(EBD) در این خودرو تعبیه شدهاند. سیستم ترمز در جلو دیسکی و در عقب از نوع کاسهای است. تعلیق جلو از نوع مستقل جناغی دوبل با میله پیچشی و تعلیق عقب از نوع فنر تخت با کمک فنرهای روغنی است. خودروی فودی لیون F16 در حقیقت یک خودروی دو دیفرانسیل است، ولی خودروی پادرا در ایران تنها در نسخه تک دیفرانسیل به تولید میرسد و علیرغم وعده مدیر پروژه آن در سال 1399 هنوز نسخه دو کابین آن هم ساخته نشده است.
loyalty