بازگشت لیموزین هونگ کی(Hongqi)

در سی سال گذشته کمپانی FAW سه بار قصد بازگرداندن خودروی «هونگ کی» به خط تولید را داشته است و هر سه بار شکست خورده بود. در حالی که بسیاری از خودروسازان خارجی مانند «مرسدس بنز» و «آئودی» اجازه ورود به بازار چین را کسب کرده بودند، جذب مشتریان به خودروی «هونگ کی» کار ساده ای نبود.
خودروی لیموزین Hongqi محصول شرکت خودروسازی «هونگ کی» (Hongqi) از زیرمجموعه های کمپانی خودروسازی معروف چینی First Auto Works یا FAW از سال 1958 پاسخ کشور چین به کمپانی انگلیسی «رولز رویس»(Rolls-Royce) بوده است که در آن زمان تحت مدیریت «مائو زدونگ»(Mao Zedong) مدیرعامل این شرکت تولید می گردید. همانطور که ما اخیراً در نمایشگاه بین المللی خودروی «شانگهای» دیدیم، خودروی «هونگ کی» که در زبان چینی به معنای «پرچم قرمز»(Red Flag) می باشد، دچار یک فرآیند تجدید حیات شده است. این خودروی لیموزین چینی با جلوپنجره کرومی و اتاق «رولز رویس» از زمان آغاز تولید خود در 55 سال پیش تاکنون تغییرات اندکی نموده است. حتی به نظر می رسد که جلوپنجره آن نیز کپی برداری از خودروهای انگلیسی دهه 1950 میلادی مانند «موریس ماینور»(Morris Minor) باشد و همان طراحی سنتی خودروهای چینی را حفظ کرده است.
خودروهای جدید کمپانی Hongqi یا همان Red Flag چین، دارای طراحی زیبای آمریکایی، سپرها و رینگهای کرومی و نگهدارنده پرچم نیز می باشد که به طور خاص برای خودروهایی طراحی شده که ویژه رفت و آمد افراد عالی رتبه خارجی و نخبگان احزاب سیاسی به کار می روند. نسل اول خودروهای «هونگ کی» به یک موتور V8 ضعیف مجهز شده بودند که تنها قدرتی معادل 197 اسب بخار ایجاد می کرد. مدلهای بعدی از نظر ظاهری بهبود یافتند و قطعات کرومی به بدنه آن افزوده شدند و در سال 1981 به علت افزایش قیمت جهانی نفت، تولید این خودروی تشنه بنزین متوقف گردید. در سی سال گذشته کمپانی FAW سه بار قصد بازگرداندن خودروی «هونگ کی» به خط تولید را داشته است و هر سه بار شکست خورده بود. در حالی که بسیاری از خودروسازان خارجی مانند «مرسدس بنز» و «آئودی» اجازه ورود به بازار چین را کسب کرده بودند، جذب مشتریان به خودروی «هونگ کی» کار ساده ای نبود. بنابراین سی سال بعد یعنی در سال 2011 دولت چین تصمیم گرفت با تغییر موتور آن، این خودرو را به خط تولید باز گرداند. «هونگ کی» در حقیقت تلاشی از طرف دولت چین بوده است تا سهم بازار کشور چین را از خودروهای وارداتی مانند «آئودی» بگیرد که حدود 30% از خودروهای مورد استفاده رانندگان افراد مهم را بازار چین تولید می کند. پیش بینی می گردد که کمپانی خودروسازی FAW حدود 1.98 میلیارد یوآن(تقریباً 280 میلیون دلار) در پروژه Red Flag سرمایه گذاری کند و در سال آینده حدود سی هزار دستگاه از این خودرو را تولید کند.
سری جدید خودروی «هونگ کی» که در نمایشگاه خودروی «شانگهای» به نمایش در آمد، در سه مدل ارائه شده بود. مدل مشکی و کرومی Hongqi L9 که نسخه غیرنظامی این کمپانی می باشد، 6.39 متر طول، 2.02 متر عرض و 1.72 متر ارتفاع دارد. مطمئناً مدل L9 با موتور 6.0 لیتری V12 راه حل مناسبی برای سفرهای درون شهری و داشتن یک خودروی دوستدار محیط زیست نمی باشد. موتور قوی این خودرو قدرتی معادل 400 اسب بخار و گشتاوری برابر با 550 نیوتون متر ایجاد می کند. قیمت تعیین شده برای مدل L9 حدود 800 هزار دلار است. نسخه متوسط این خودرو یعنی مدل Hongqi L7 به همان موتور V12 با قدرت 400 اسب بخاری مدل L9 مجهز شده است، ولی طول محور آن کمتر از مدل L9 می باشد. در مدل L7 درهای عقب خودرو به همان روش سنتی باز می شوند، برخلاف مدل L9 که درهای عقب برعکس خودروهای دیگر باز می شوند.
جزئیات داخل اتاق خودرو دارای کمبودهایی است، ولی همان سطح آسایش و راحتی اکثر خودروهای لیموزین را به سرنشینان ارائه می نماید. رئیس جمهور جدید فرانسه «فرانسوا اولاند»(Francois Hollande) اولین شخص عالی رتبه خارجی بود که توسط خودروی جدید «هونگ کی L7» از فرودگاه انتقال یافت. کوچکترین عضو خانواده Red Flag مدل L5 می باشد که باز هم دارای محور کوتاه تری نسبت به مدل L7 می باشد. جزئیات قوای محرکه این مدل هنوز در دسترس نیست ولی پیش بینی می شود که به یک موتور V8 مجهز گردد. جدید ترین و امروزی ترین مدل خودروی «هونگ کی» مدل H7 می باشد که در نمایشگاه خودروی «شانگهای» به نمایش در آمده بود.
این خودرو از نظر ظاهری از روی خودروی «تویوتا کراون مجستات»(Toyota Crown Majestathe) طراحی شده و به عنوان خودروی رسمی برای تشریفات سطح وزیران شناخته شده است. بازگشت خودروهای سری «هونگ کی» یا Red Flag و این حقیقت که دولت چین بین 13 تا 16 میلیارد دلار در سال تنها برای تکنولوژی خودرو صرف می نماید، ثابت می کند که جنگ سختی بین برند 55 ساله آقای «مائو» و خودروسازان خارجی در خواهد گرفت تا شاید این خودروساز چینی بتواند خود را در مقابل رقبای قدرتمندش حفظ کند.
loyalty