
بهترین خودروهای هاچبک سال 2018

در این مطلب ده دستگاه از بهترین هاچبکهای سال 2018 را معرفی کردهایم که شاید ظاهرا یک خودروی هاچ بک حساس به نظر برسند، ولی این ده خودرو بهترین تجربه رانندگی را در کلاس خود ارائه میدهند، حتی بهتر از هر خودرویی در هر کلاس و قیمت که تصور کنید.
برخی از بهترین رانندگان جهان دارای خودروهای هاچبک بودهاند و این کلاس از خودروها همیشه مورد توجه ماشینبازها و علاقمندان خودروهای اسپرت بوده است. امروزه همزمان با پیشرفت تکنولوژی، شاهد بهبود عملکرد شاسی، موتور و تعلیق خودروها هستیم و شرکتهای سازنده با هدف کسب سهم بازار، به رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر پرداختهاند. در این مطلب ده دستگاه از بهترین هاچبکهای سال 2018 را معرفی کردهایم که شاید ظاهرا یک خودروی هاچبک حساس به نظر برسند، ولی این ده خودرو بهترین تجربه رانندگی را در کلاس خود ارائه میدهند، حتی بهتر از هر خودرویی در هر کلاس و قیمت که تصور کنید. این ده خودرو از بین 200 هاچبک انتخاب شدهاند که برای کسب عنوان بهترین هاچبک سال به رقابت پرداختند. البته در لیست ما نماینده برخی از شرکتها غایب هستند، مانند رنو که امسال مدلهای اسپرت رنو کلیو اسپرت 200 و رنو مگان 182 تروفی را به بازار ارائه نموده است.
1. هوندا سیویک Type R:
خودروی هوندا سیویک Type R به عنوان بهترین خودروی هاچبک سال 2018 شناخته شده است. این خودرو به عنوان قدرتمندترین هاچبک سال معرفی شده و در تست رانندگی Super Test ما نیز با کسب کمترین زمان Lap Time در مقایسه با فورد فوکوس RS و سئات کوپرا 300 سریعترین هاچبک در پیست بوده است. البته این خودرو تنها به دلیل سرعت و عملکرد مناسب عنوان اول لیست ما را کسب ننموده است، بلکه این خودرو پیچیدهترین و پیشرفتهترین هاچ بکی است که تا به حال ساخته شده است. کیفیت رانندگی ظریف و دقیق این خودرو، توانایی آن در جاده، کشش شگفت انگیز آن، ثبات و تعادل شاسی آن به همراه قدرت 416 اسب بخاری آن، عواملی برای انتخاب هوندا سیویک Type R به عنوان بهترین هاچ بک سال بودهاند. قدرت موتور توسط یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میشود و تعویض دندهها به نرمی و با دقت بالا انجام میگیرد و یکی از بهترین عملکردهای تعویض دنده را در بین کلیه خودروها در هر کلاس و قیمتی دارد. راحتی کابین و تجهیزات رفاهی و کنترلی کامل در این خودرو برگ برنده دیگری برای آن محسوب میشود. این خودرو روی پلتفرم نسخه FK8 ساخته شده است که کمپانی ژاپنی هوندا آن را جایگزین پلتفرم FK2 نموده است.
2. فورد فوکوس RS:
سومین نسل از فورد فوکوس RS با قدرت 345 اسب بخار و گشتاور 470 نیوتن متر، در مدت تنها 4.7 ثانیه توانایی رسیدن به سرعت 100 کیلومتر در ساعت را دارد که برای یک خودروی هاچ بک اعداد عجیبی به نظر میرسند. سیستم انتقال قدرت چهارچرخ این خودرو به همراه حالت رانندگی Drift Mode آن، بحثهای زیادی را بر سر زبان منتقدین انداخته بود، ولی سیستم نوآورانه دیفرانسیل عقب این خودرو با کلاچ جداگانه برای هر چرخ عقب، باعث اجتناب از پدیده Oversteer یا بیش فرمانی خواهد شد. ولی این سیستم باعث بهبود کشش خودرو و افزایش چابکی و سرزندگی آن گردیده است که در کمتر خودرویی قابل تجربه است.
هرچند که برخی معتقدند سیستم چهارچرخ، رانندگی خودروی فوکوس را ساختگی و مصنوعی ساخته است. مخصوصا در زمان گاز دادن به خودرو که بیش فرمانی چرخهای عقب محتمل است، ولی عملا هیچ اتفاقی نمیافتد. سواری راحت و فنری آن به همراه موقعیت رانندگی غیرمعمول و منحصر به فرد، تجربه رانندگی ویژهای را ارائه میکند، مخصوصا با صندلیهای اسپرت و یک تکه سفارشی Recaro لذت یک سواری اسپرت را تجربه خواهید کرد. در نهایت باید گفت، این خودرو مورد قبول عموم مردم قرار نمیگیرد و تنها برای زمانی مناسب است که حال خوبی برای تجربه یک رانندگی اسپرت داشته باشید.
3. فولکس واگن گلف R:
خودروی هاچ بک گلف به عنوان یک خودروی اسپرت، از زمان قدیم مورد توجه جوانها بوده است. امسال کمپانی فولکس واگن نسل هفتم این مدل را در نسخه چهارچرخ Golf R به بازار ارائه نموده است که در غیاب مدل Golf GTI Clubsport در بازار فروش امسال، در رتبه سوم لیست ما جای گرفته است. پلتفرم Mk7 R این شرکت از زمان تولید آن در سال 2014 لذت رانندگی مناسبی را در اختیار رانندگان قرار داده است و مورد توجه منتقدان بوده است. ظاهر ظریف این خودرو همراه با کیفیت نرم و فریبنده رانندگی آن به خوبی با هم سازگار شدهاند. شاید این خودرو همانند برخی از هاچبکهای موفق و جنجال آفرین مطرح نباشد، ولی تعادل و توازن شاسی و تعلیق این خودرو به همراه تواناییهای فنی و کشش قابل قبول، آن را یک سر و گردن از دیگر رقبایش بالاتر قرار داده است. نکته قابل توجه در خصوص این خودرو این است که اکثر جزئیات گلف R مانند پلتفرم، موتور و سیستم انتقال قدرت در برخی از محصولات دیگر گروه فولکس واگن مثل آئودی S3 و آئودی TTS نیز وجود دارد و عجیب است که در این خودرو این ترکیب به گونهای بوده که لذت رانندگی بیشتری نسبت به خودروهای مشابه ارائه مینماید.
4. هیوندای i30N:
عضو جدید لیست ما، هیوندای i30N است که کمپانی هیوندای کره آن را برای رقابت با هاچبکهای اروپایی طراحی نموده است. این خودرو همانند گلف GTI، هوندا سیویک و فورد فوکوس یک خودروی محکم و قابل اعتماد است. بعد از گذشت دو دهه از حضور هیوندای در مسابقات رالی، شرکت کرهای i30N را برای حضور در بازار هاچبکهای جنجالی ارائه کرده که پیشرانه 2 لیتری آن قدرتی معادل 271 اسب بخار تولید میکند. وجود آلبرت بیرمن، طراح و مهندس سابق بی ام و M، در رأس پروژه تولید i30N باعث شده تا تجهیزاتی مانند سیستم دیفرانسیل لغزش محدود (LSD) با کنترل الکترونیکی و کمک فنرهای فعال در این خودرو به صورت استاندارد تعبیه گردد.
این جزئیات فنی یک خودروی کارآمد با تعادل ایدهآل و چسبندگی مناسب به جاده را به وجود آوردهاند که لذت یک رانندگی مهیج را فراهم میکنند. درست است که خودروهای هاچبک زیادی گرانتر و قدرتمندتر از هیوندای i30N وجود دارند و این خودروی تازه وارد توان رقابت با هاچبکهای صدر جدول با قدرت بالاتر از 300 اسب بخار را برای ایستادن بر روی سکوی قهرمانی ندارد، ولی توانسته بالاتر از رقیبانی مانند گلف GTI و پژو 308 GTi و فورد فوکوسST بایستد. شرکت هیوندای کره در حقیقت یک پله بین هاچبکهای سنتی و هاچبکهای تند و تیز و مهیج خود قرار داده است.
5. سئات لئون Cupra R:
کمپانی خودروسازی سئات اسپانیا مدل لئون Cupra R را امسال به لیست ما وارد کرده است که در مقایسه با لئون Cupra 300 معمولی از عملکرد بهتری برخوردار است. البته مدل معمولی Cupra 300 هم به اندازه خود هیجان انگیز هست ولی کمی زمخت، نافرمان و بیثبات است. نسخه Cupra R در حقیقت نقاط ضعف نسخه Cupra 300 را پوشانده است و با قدرت 306 اسب بخاری (در مقایسه با 296 اسب بخار)، محور جلوی عریضتر به میزان 20 میلیمتر، تعلیق بازبینی شده با میزان بیشتری از انحراف (Camber) منفی و لاستیکهای اسپرت Michelin Pilot Sport Cup2 حرفی برای گفتن دارد. با وجود اینکه نسخه R خیلی سریعتر از نسخه معمولی نیست، ولی آیتمهایی مانند چسبندگی بیشتر به جاده، تعادل خودرو، کنترل بدنه و کیفیت سواری در این نسخه افزایش یافتهاند و عواملی برای اعتماد بیشتر به Cupra و لذت بیشتر از رانندگی هستند. البته علیرغم مناسب بودن این خودرو، نکات منفی در خصوص این خودرو قابل ذکر است، چرا که این خودرو به عنوان یک هاچ بک پنج در به اندازه کافی رانندگی اسپرتی را ارائه نمیکند. همچنین قیمت 34995 پوندی نسخه R و افزایش قیمت 4840 پوندی آن در کشور انگلستان کمی غیرمنطقی به نظر میرسد. تنها قرار است 24 نسخه از این خودرو به کشور انگلستان وارد شود که همه آنها از قبل به فروش رسیدهاند. در هر صورت نسخه Cupra R در مقایسه با نسخه معمولی Cupra 300 عملکرد بهتری دارد.
6. پژو 308 Gti:
خودروهای محدودی وجود دارند که مانند پژو 308 GTi چنین هندلینگ وحشی و قابل کنترلی فراهم کنند. اگر میخواهید رانندگی با یک خودروی هاچبک دیفرانسیل جلوی اسپرت را تجربه کنید، حتما باید سوار 308 GTi شوید، چون این خودرو کلیه احساسات و هیجاناتی که شما با آنها آشنا هستید را تأمین میکند. کمک فنرهای غیرفعال و قفل دیفرانسیل مکانیکی و محور عقب از نوع تیر پیچشی همه مواردی هستند که آنها را در خودروهای متداول نیز دیدهاید و یک رانندگی قابل پیش بینی را به شما ارائه میکنند. لاستیکهای Michelin Pilot Super Sport آن نیز برای تردد در هر نوع جاده و جهت رسیدن به سرعت قابل قبول مناسب به نظر میرسند. شاید لذت رانندگی و خصلت وحشی این خودرو به پای برادر کوچکترش یعنی 208 GTi نرسد و یا از نظر انعطاف پذیری سواری و پیشرفته بودن نتواند با پژو RCZ R رقابت کند، ولی سواری خودروی بیادعا با تجهیزات کاملا مکانیکی تجربه بینظیری داشته است که آن را در رتبه ششم جدول قرار داده است.
7. بی ام و M140i:
قرار گرفتن BMW در رتبه هفتم این جدول و پایینتر از هیوندای و پژو و سئات شاید کمی غیرمنطقی به نظر برسد، ولی باید در نظر داشته باشیم که به ندرت هاچبک جنجالی با موتور بالای چهار سیلندر در لیست بهترین هاچبکهای جهان میایستد. این خودرو تنها هاچبک شش سیلندر و دیفرانسیل عقب در این لیست است. حتی نه فقط در این لیست، بلکه تنها خودروی هاچ بک جهان که به سیستم انتقال قدرت دیفرانسیل عقب مجهز شده، بی ام و M140i بوده است. البته آئودی RS3 نیز در این لیست دارای 5 سیلندر خطی توربوشارژر است. طراحی Layout متفاوت این خودرو به آن معنی است که M140i رفتاری کاملا متفاوت با رقیبانش دارد. این خودرو به جهت دریفت مناسب در این جدول نیست، بلکه دیفرانسیل عقب بودن آن باعث تنظیم پذیری دقیق پدال گاز و بهبود فرمان پذیری خودرو در جهت دلخواه شده است که خود مزیت مهمی در رانندگی محسوب میگردد. متأسفانه کمپانی بی ام و مدل M140i را به هیچ عنوان با هدف رقابت با هاچبکهای جنجالی این لیست طراحی و تولید نکرده است که عدم وجود سیستم دیفرانسیل لغزش محدود (LSD) در این خودرو گواهی بر این امر خواهد بود. هاچ بک M140i در مقایسه با نسل قبلی آن یعنی M135i پیشرفتهای فنی داشته است، ولی هنوز در محور عقب، فاقد کنترل بدنه مناسب و کافی است تا آن را به یک هاچ بک عالی تبدیل کند. شاسی آن در مقایسه با رقبا نرمتر بوده و فاقد دقت و تعادل یک هاچبک با کارایی بالاست و بیشتر احساس رانندگی یک خودروی معمولی با پک اسپرت را میدهد تا یک هاچبک با عملکرد بالا.
8. آئودی RS3:
نکته مثبت خودروی آئودی RS3، پیشرانه 2.5 لیتری پنج سیلندر توربوشارژر آن است. قدرت 394 اسب بخاری و گشتاور 480 نیوتن متری موتور آن قابل ستایش است و عملکرد بدون کندی و سریع آن آن را به یک هاچبک غیرعادی تبدیل نموده است. این خودرو علاوه بر سرعت فوق العاده، دارای صدای اگزوز بسیار زیبایی است که وجود آن را در این لیست توجیه میکند. خودروی RS3 یادآور Group B Audi Quattro است که پای راست شما میزان بلندی صدای اگزوز را تعیین مینماید. طراحی عالی شاسی آن باعث چسبندگی مناسب آن به جاده، کنترل بدنه بدون تکان اضافی و تعادل خودرو در سرعت بالا گردیده است ولی فاقد لذت رانندگی در حد خودروهای صدر جدول میباشد. حداقل میتوانید به صدای زیبای موتور آن گوش کنید!
9. فولکس واگن گلف GTI Performance:
خودروی هاچبک گلف GTI Performance به دلیل برخورداری از قدرت بالا، چسبندگی مناسب به جاده و سرعت عالی، به عنوان یک خودروی برتر برای رانندگی، توانایی رقابت با برادر بزرگتر خود یعنی Golf R را دارد. قبل از تولید نسخه گلف MK7 R همواره مدل GTI با نسخه های قدرتمند R و R32 مطرح بوده است، ولی حالا همه چیز تغییر کرده و مدل چهارچرخ R با قدرت و کشش بیشتر عملکردی را ارائه میکند که GTI هرگز قادر به آن نبوده است. البته این امر به این معنی نیست که ما از GTI غفلت کنیم، چون در هر صورت اکنون این خودرو در رتبه نهم بهترین هاچبکهای جهان ایستاده است و از حیث لذت بالای رانندگی، طراحی زیبا و پیشرفته کابین و عملکرد استثنایی در جایگاه مناسبی قرار دارد. از نظر امکانات و تجهیزات از اکثر خودروهای هم کلاس خود، برتر است و استفاده روزانه از این خودرو را میسر و راحت ساخته است و از طرف دیگر مناسب رقابت در جاده یا پیست نیز هست. باید به خاطر داشته باشیم که از زمان تولد نشان GTI در سال 1976 هاچبکهای جنجالی مختلفی از این برند دیدهایم.
10. مرسدس AMG A45:
خودروی مرسدس AMG A45 یک هاچبک در حد و اندازههای آئودی RS3 است که با عملکرد عالی خود در لیست ده تایی بهترین هاچبکهای دنیا رده دهم را کسب نموده است. این خودروی آلمانی با قدرت 376 اسب بخار و حداکثر گشتاور 474 نیوتن متر با عزم راسخ، دارای سیستم انتقال قدرت چهارچرخ، کشش مناسب و کنترل بدنه عالی است. هاچبک A45 همانند آئودی RS3 خودروی سریعی است ولی به اندازه آن دلخواه مشتریان نیست. در هنگام رانندگی با این هاچبک احساس میکنید که خودرو همه چیز را تحت کنترل خود دارد و راننده نمیتواند کاری برای سریعتر حرکت کردن آن انجام دهد. متأسفانه مهندسان AMG همانند آئودی RS3 صدای درخور توجهی برای اگزوز این خودرو ایجاد نکردهاند و به همین دلیل لذت رانندگی کمتری از دیگر رقیب آلمانی خود دارد. این یک خودرو در ابعاد مناسب است، ولی به هیچ وجه نباید برای رانندگی در یک جاده کوهستانی به آن اعتماد کنید. مگر اینکه همراه با یک نیسان GTR و یا پورشه 911 توربو باشید.
loyalty