
اول ایمنی بعد رانندگی (Security Before Driving)

در این گفتار به چند نکته در خصوص رعایت نکات ایمنی در هنگام رانندگی اشاره می شود که رعایت آنها بسیار ساده و در عین حال برای حفظ سلامت و جان سر نشینان خودرو بسیار مهم و الزامی است.
1. همیشه یک صندلی کودک استفاده کنید:
طرح مشکل: یک تصادف با سرعت 8 کیلومتر بر ساعت می تواند باعث مرگ یک کودک شود. هرگز با یک کودک روی زانو یا در آغوش خود رانندگی نکنید ، در یک تصادف ، وزن کودک شما تا بیشتر از 20 برابر افزایش می یابد و نگهداری او را غیر ممکن می سازد. هرگز صندلی کودک را روی صندلی جلو خودروی مجهز به کیسه هوا (Air Bag) قرار ندهید.
راه حل: صندلی کودک برای نجات جان کودک است. کمربند ایمنی مناسب قد و وزن کودک خود استفاده کنید. اگر کمربند محفاظ کودک به صورت صحیح استفاده گردد ، از 90% جراحات می توان اجتناب کرد.
2. همیشه کمربند ایمنی را ببندید:
طرح مشکل: بدون کمربند ایمنی شما در تصادفات به شیشه جلو ، داشبورد و فرمان خودرو برخورد می کنید. سرنشینان بدون کمربند ایمنی در خودرو ، در تصادفات ، خود را در معرض خطر جراحت یا مرگ قرار می دهند. سرنشینان بدون کمربند ایمنی در صندلی عقب ، سه بار بیشتر از سرنشینان با کمربند ایمنی در معرض مرگ یا جراحات شدید هستند.
راه حل: کمر بند ایمنی جان انسان را نجات می دهد. همیشه مطمئن شوید که سرنشینان صندلی عقب هم کمربند ایمنی خود را بسته اند. یک کمربند ایمنی ، شانس زندگی را در هنگام تصادفات تا بیشتر از 60% افزایش می دهد. برای هر سفر ، هرچند هم کوتاه باشد ، کمربند ایمنی خود را ببندید.
3. پشت سری صندلی خودرو تنظیم کنید:
طرح مشکل: جراحات ناشی از حرکات و تکانهای ناگهانی خودرو از عمده ترین انواع جراحات سرنشینان خودرو می باشند. اینگونه جراحات خیلی دردناک می باشند و بعضی اوقات باعث بروز علائم بیماری تا چند سال بعد از تصادف می گردند. حتی نشانه های خفیف بیماری ، سر درد ، گرفتگی ماهیچه ها و آثار گیجی تا چندین ماه طول می کشد.
راه حل: برای اجتناب از جراحات ناشی از تکانهای شدید خودرو ، همیشه باید به محض سوار شدن خودرو پشت سری صندلی خودرو را تنظیم نمود. برای تاثیر بیشتر ، یک پشت سری خودرو باید تا حد ممکن به پشت سر سرنشین خودرو نزدیک باشد و قسمت بالای آن باید با بالای سر همسطح باشد و یا حداقل پایین تر از سطح چشم سرنشین نباشد. مدلهای مختلف خودرو ، تنظیمات سطح پشت سری متفاوتی را پیشنهاد می دهند.
4. لاستیکها را کنترل کنید:
طرح مشکل: لاستیکهای فرسوده ، باعث کارکرد کمتر آنها می شود. وقتی لاستیکها فرسوده باشند ، مدت زمان بیشتری برای ترمز کردن روی جاده خیس صرف می گردد و خطر بیشتری در لیز خوردن خودرو وجود دارد. لاستیکهای کم باد ، توانایی کنترل خودرو را کاهش می دهد ، فاصله ترمز را افزایش می دهد و لاستیکها را سریعتر فرسوده و ساییده می کند. لاستیکهای پر باد ، پایداری و چسبندگی خودرو را در ترمز کردن کاهش می دهد و باعث فرمان پذیری ضعیف خودرو می گردد.
راه حل: شما باید حداقل ماهی یکبار لاستیکهای خودرو خود را مورد بازبینی قرار دهید. اطلاعات مربوط به فشار صحیح لاستیکها ، معمولاً بر روی لبه درب طرف راننده یافت می شود. لاستیکها را برای نشانه های خرابی یا ترک و شکاف کنترل کنید. حتی یک پارگی خفیف نیز باید توسط یک پنچرگیری کنترل گردد. همه لاستیکها معرف فرسودگی عاج لاستیک را دارند. این معرفها وقتی در شیار اصلی ظاهر می شوند که عاجها کمتر از 1.6 میلیمتر فرسوده شده باشند و نشان می دهد که لاستیک باید عوض شود.
5. هرگز تحت تاثیر داروها رانندگی نکنید:
طرح مشکل: رانندگی تحت تاثیر داروها می تواند منجر به مرگ شود. برخی از داروهای تجویز شده توسط پزشکان ، باعث گیجی و اثرات جانبی دیگر می گردند. اثرات جانبی داروها شامل کاهش تمرکز ، عکس العمل آهسته تر و اشکال در تشخیص فاصله یا سرعت می باشد. مواد مخدری مانند حشیش ، هروئین ، اکستازی و کوکائین و همچنین مشروبات الکلی تاثیر جدی روی نحوه رانندگی خواهند گذاشت.
راه حل : همیشه قبل از رانندگی و در صورت مصرف دارو ، تجویز پزشکی روی شیشه یا جعبه دارو را بخوانید و یا با پزشک خود مشورت کنید. هرگز قبل از رانندگی مواد مخدر یا مشروبات الکلی مصرف نکنید.
6. هرگز در حین رانندگی از گوشی موبایل استفاده نکنید:
طرح مشکل: صحبت کردن با موبایل در هنگام رانندگی خطرناک می باشد. استفاده از موبایل در حین رانندگی می تواند روی توانایی شما در تشخیص فاصله و سرعت مناسب تاثیر می گذارد.
راه حل: در صورت امکان در حین رانندگی موبایل خود را خاموش نمایید. اگر در حین رانندگی نیاز دارید که تماس تلفنی داشته باشید ، تنها از Hands Free موبایل استفاده کنید و مکالمات کوتاه داشته باشید و هرگز پای تلفن بحث نکنید و در صورت امکان خودرو را نگه دارید. هرگز در حین رانندگی پیام کوتاه ارسال نکنید و یا پیامهای خود را نخوانید.
7. مراقب سرعت خود باشید:
طرح مشکل: سرعت زیاد ، عامل اصلی تصادفات جاده ای است. رانندگی خیلی نزدیک به خودرو جلویی ، حتی در زیر سرعت مجاز خطرناک می باشد.
راه حل: از حد سرعت مجاز فراتر نروید. سرعت خود را با شرایط جاده ، ترافیک و آب و هوا تنظیم نمایید. همیشه با سرعتی رانندگی کنید که به شما اجازه می دهد به طرز مناسبی به حالت ایست در آیید. وقتی افراد پیاده ، موتور سواران ، دوچرخه سواران و کودکان نیز در خیابان حرکت می کنند ، از سرعت خود بکاهید.
loyalty

بسیار عالی و مفید. موفق باشید.
