
انتقاد از تلاشهای داخلی برای پایان دادن به فعالیت رنوی فرانسه در ایران

یکی از بزرگترین قراردادهای ایران بعد از برجام با شرکت خودروسازی رنوی فرانسه برای تولید سالانه ۱۵۰ هزار خودرو در ایران بود که ارزش این قرارداد ۶۶۰ میلیون یورو یا حدود ۸۰۰ میلیون دلار اعلام شد.
به گفته یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس ایران، بعضی از خودروسازان ایرانی با همکاری سازمانهای دیگر داخلی و مدیران دولتی در تلاشند تا به فعالیت شرکت خوروسازی رنوی فرانسه در ایران پایان دهند.
محمدرضا منصوری، دیروز دوشنبه (۲۸ خرداد) به خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا - گفت: "خودروسازان ایرانی طرف قرارداد با خودروسازان فرانسوی، برخی خصولتیها و برخی مدیران دولتی فرصتطلب خودرویی داخلی، مثلث شومی را تشکیل دادهاند تا رنو مجبور به خروج از ایران شود."
این اظهارات در حالی است که شرکت رنو هفته پیش اعلام کرد که این شرکت با وجود تحریمهای آمریکا، از بازار ایران خارج نخواهد شد.
مدیرعامل رنو گفته بود: "ایران را ترک نمیکنیم، حتی اگر به شدت حجم فعالیتمان را کاهش دهیم."
آقای منصوری به دلایل راه نیفتادن خطوط تولید رنوی فرانسه در سایت خودرویی شهرستان ساوه هم اشاره کرده است.
محمدرضا منصوری گفته: "از ابتدای امضای توافقنامه بین سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با شرکت رنوی فرانسه، شرکت خودروسازی ایرانی طرف قرارداد با رنوی فرانسه و برخی مدیران دولتی صاحب نفوذ در صنعت خودروسازی کشور با راه انداختن شوی تبلیغاتی در شهرستان ساوه و سایر شهرها مانع راه افتادن خطوط تولید خودروی رنو در ایران شدهاند."
به گفته این عضو کمیسیون صنایع مجلس " این افراد به خوبی میدانند در صورت راه افتادن خطوط تولید رنو در ایران مجبورند بساط ظلم و زور و سفره فرصتطلبیشان را از بازار خودرویی کشور جمع کنند و دنبال کارشان بروند."
هفته پیش تصویری از بخشنامه سایپا در رسانهها منتشر شد که نشان میداد این خودروساز به ثبت نام کنندگان رنوی ساندر، خودروی تندر ۹۰ تحویل میدهد. این شرکت البته بعدا در توضیحی اعلام کرد این طرح کاملا "اختیاری" است.
یکی از بزرگترین قراردادهای ایران بعد از توافق هستهای این کشور با قدرتهای بزرگ جهانی و رفع تحریمها با شرکت خودروسازی رنوی فرانسه برای تولید سالانه ۱۵۰ هزار خودرو در ایران امضاء شد که ارزش این قرارداد ۶۶۰ میلیون یورو یا حدود ۸۰۰ میلیون دلار بود.
با خروج آمریکا از توافق هستهای ایران و با وجود آن که قدرتهای اروپایی اعلام کردهاند که به دنبال حفظ توافق و محافظت از منافع شرکتهای اروپایی در بازار ایران هستند ولی چندین شرکت در هفتههای اخیر اعلام کردهاند که فعالیت خود در ایران را متوقف میکنند.
اخیرا دو شرکت خودروسازی مزدا و هیوندای به دلیل تحریمهای آمریکا، قراردادهای خود را با ایران لغو کردهاند.
پیشتر هم گروه خودروسازی فرانسوی پیاسای (مجموعهای که قبلا نامش پژو-سیتروئن بود) گفته بود که برای پرهیز از تحریمهای آمریکا، فعالیتش را در ایران تعلیق میکند.
در هفتههای اخیر قیمت خودرو در ایران افزایش یافته و در بعضی موارد بیش از صد میلیون تومان افزایش یافته است.
favorite_border 3loyalty