
آیا هیوندای i10 و هیوندای i20 کرمان موتور سرنوشت جک J5 و جک S5 را خواهند داشت؟

کرمان موتور که سابقه درخشانی در قیمت گذاری رقابتی و غافلگیری رقبا داشت در ابتدا قیمت 86 میلیون تومان را برای i20 و 71 میلیون تومان را برای i10 در نظر گرفت که این قیمت گذاری برای دو خودروی مونتاژ و کوچک شهری عجیب بنظر میرسید.
اواخر سال 95 بود که خبر از قرار داد کرمان موتور با هیوندای کره جنوبی و بازگشت خودروهای باکیفیت و پرطرفدار هیوندای به خط تولید در ارگ بم رسید. اولین محصولات این همکاری هیوندای i10 و i20 بود. خودروهایی کوچک و مناسب برای سفرهای داخل شهر.
هیوندای i10 اولین بار در سال2007 معرفی و به بازار جهانی راه پیدا کرد، اما وارد ایران نشد تا اینکه نسخه فعلی یعنی نسل دوم این خودرو در سال 2013 معرفی شد و به بازار آمد که امسال شاهد حضورش در ایران توسط کرمان موتور هستیم. هیوندای i20 نیز در سال 2008 معرفی و وارد بازار شد. نسخه اولیه این خودرو با موتور 1.6 لیتری وارد شد و فیس لیفت آن با موتور 1.4 لیتری تا سال 2013 موجود بود که هر دو مدل به ایران وارد شد. نسل دوم این خودرو در سال 2014 با همان موتور 1.4 لیتری معرفی شد و امسال توسط کرمان موتور عرضه شد.
کرمان موتور که سابقه درخشانی در قیمت گذاری رقابتی و غافلگیری رقبا داشت در ابتدا قیمت 86 میلیون تومان را برای i20 و 71 میلیون تومان را برای i10 در نظر گرفت!! این قیمت گذاری برای دو خودروی مونتاژ و کوچک شهری کمی عجیب بنظر میرسید. اما زمانیکه به پراید 20 میلیون تومانی فکر میکنیم شاید این قیمت ها آن قدرها هم عجیب نباشد!
مدتی پس از ورود به بازار یعنی در فروردین 1396، با توجه به افزایش نرخ بیمه شخص ثالث و همچنین نرخ های اعلامی بر اساس تاییدیه شورای رقابت قیمت این دو خودرو با 1میلیون تومان افزایش به 87 میلیون و 72 میلیون تومان رسید. حال با گذشت 5 ماه از این افزایش قیمت، کرمان موتور در جدیدترین طرح فروش هیوندای i20، قیمت این خودرو را مجددا افزایش داده است. اما نه افزایش با قیمتی عادی. این بار شاهد افزایش قیمت حدود 6 میلیون تومان برای این خودرو هستیم! بله درست خواندید ۶ میلیون تومان ناقابل!!
برگردیم به قبل:
اوایل سال 1390 بود، زمانی که کرمان موتور بعد با عدم استقبال از دو خودروی تولیدی خود یعنی لیفان 520 و جک j3 رو به رو شد. آنهم در شرایطی که دیگر مشتریان وفادارش هم، اعتمادشان را به این خودروساز و برندهای تولیدی آن کم کم از دست میدادند یا به ناامیدی محض رسیده بودند. اما در یک اقدام برق آسا با ورود جک j5 دنده ای آرام آرام کرمان موتور به روزهای اوج خود بازگشت. با موفقیت برند جک و جلب اعتماد مجدد مشتریان، کرمان موتور تصمیم به همکاری بیشتر با برند جک و قیمت گذاری های رقابتی برای به دست گرفتن بازار زیر 100 میلیون تومان گرفت. این بار نوبت j5 اتوماتیک بود که در بدو ورودش با قیمت 54 میلیون تومان توانست کرمان موتور را در این راه یاری دهد.
به جلوتر می رویم، یعنی اواخر سال 1393 و اوایل سال 1394 که پیش فروش جک s5 دنده ای شروع شد. جک اس 5 برگ برنده ی کرمان موتور در چند سال اخیر بود که در ثبت نام اولیه با قیمت 75 میلیون تومان توانست در طی 1 سال بیش از 20000 دستگاه از آن را بفروشد. در سال 95 هم جک s5 اتوماتیک را پیش فروش کرد که آن نیز مورد استقبال مشتریان قرار گرفت.
سرتان را درد نیاوریم، در حال حاضر جک j5 و s5 در طی این مدت تا 10 میلیون تومان افزایش قیمت را نسبت به فروش اولیه تجربه کرده اند و نتیجه ای جز افت فروش و شایعاتی مبنی بر جمع آوری خط تولید J5 در آینده نزدیک در پی نداشته است.
حال سوال اینجاست که:
- آیا افزایش قیمت هیوندای i20 نیز، این خودرو را به سرنوشت j5 و s5 دچار خواهد کرد؟
- آیا با عدم استقبال رو به رو خواهند شد؟ (هر چند تا به امروز شواهدی مبنی با استقبال چشمگیر از این خودروها نیز دریافت نکردیم)
- آیا سیاست هایی که کرمان موتور در پیش گرفته و اتفاق هایی که برای خودروهای تولیدی این شرکت رخ داده، جزئی از سیاستگذاری های کلان این شرکت بوده است؟ و یا شرایط بازار و تحولات پشت پرده آن، عاملی پر نفوذ در این داستان بوده است؟
loyalty
