
آموزش ساده رانندگی با خودروی دنده اتوماتیک

خودرو های دنده اتوماتیک برای رانندگانی که به تازگی از آنها استفاده می کنند و همچنین بین با تجربه ها نیز بسیار محبوب می باشند، چراکه کار کردن با آنها آسان و راحت بوده و در سفرهای طولانی آرامش خوبی را به راننده می دهند. ما در این بخش به شما یاد می دهیم که چگونه با این نوع خودروها رانندگی کنید. با سبقت آزاد همراه باشید.
خودرو های دنده اتوماتیک برای رانندگانی که به تازگی از آنها استفاده می کنند و همچنین بین با تجربه ها نیز بسیار محبوب می باشند، چراکه کار کردن با آنها آسان و راحت بوده و در سفرهای طولانی آرامش خوبی را به راننده می دهند. ما در این بخش به شما یاد می دهیم که چگونه با این نوع خودروها رانندگی کنید. با سبقت آزاد همراه باشید.
این مبحث داراری سه بخش زیر می باشد:
1- آماده شدن برای رانندگی
2- طریقه رانندگی
3- اطلاعات کاربردی
بخش اول - آماده شدن برای رانندگی
- ابتدا در خودرو را باز نمایید و سوار شوید
- تنظیم صندلی، آیینه ها و پیدا کردن نقاط کور خودرو
- شناسایی کنترل ها:
- پدال ترمز سمت چپ و پدال گاز سمت راست
- تنظیم چراغ ها که در سمت چپ فرمان قرار دارد
- دنده، که بر روی آن حروف (پارک = P، دنده عقب = R، خلاص = N، حرکت = D و علامت + و – یا (1و2) که برای تعویض دنده به صورت دستی) می باشد
4. بستن کمربند ایمنی، مطمئن شوید که تمام سرنشین ها کمربند خود را بسته باشند.
بخش دوم - طریقه رانندگی
1. برای روشن کردن خودرو ابتدا پای خود را بر روی ترمز فشار دهید و سپس سوئیچ را چرخانده تا خودرو روشن شود.
2. حرکت کردن: پای خود را روی ترمز نگه داشته و دنده مورد نیاز را انتخاب نمایید. برای رفتن به عقب دنده را روی R و برای حرکت به سمت جلو روی D قرار دهید.
3. بعد از انتخاب دنده مناسب، ترمز دستی را به سمت پایین بخوابانید.
4. به اطراف خود نگاه کنید و به آرامی پای خود را از روی پدال ترمز بردارید، در این لحظه خودرو به آرامی شروع به حرکت میکند.
5. حالا با توجه به نیاز خود پدال گاز را فشار داده و به حرکت خود ادامه دهید. (موقع حرکت به عقب نیازی نیست پدال گاز را فشار دهید و با همان سرعت اولیه می توانید به راحتی و با اطمینان به حرکت خود ادامه دهید)
6. با اطمینان به رانندگی خود ادامه دهید
7. برای کم کردن سرعت و یا ایست کامل فقط پدال ترمز را فشار دهید.
8. پس از آنکه به مقصد خود رسیدید و خودرو را پارک نمودید ابتدا دنده را در حالت خلاص یا N گذاشته و ترمز دستی را بکشید، پای خود را از روی پدال ترمز برداشته و سپس دنده را در حالت پارک یا P قرار دهید و بعد خاموش نمایید.
#مطالب مرتبط
تورک کانورتر در خودروی دنده اتوماتیک چگونه کار می کند؟ انیمیشن فارسی
انواع گیربکس در خودرو
بخش سوم – اطلاعات کاربردی
1. در مواقعی که نیاز دارید به سمت عقب حرکت کنید، باید دنده را در وضعیت R قرار دهید و با توجه به اینکه در خودرو های اتوماتیک با برداشتن پا از روی پدال ترمز خودرو شروع به حرکت می کند، سبقت آزاد توصیه می کند برای کنترل و تسلط بیشتر بر روی خودرو حتی الامکان در حرکت به عقب از گاز استفاده نشود.
2. برای حرکت به سمت جلو باید دنده را در وضعیت D قرار دهید.
3. زمانهایی که لازم هست برای مدت کوتاهی بایستید مثل پشت چراغ قرمز و ... دنده را در وضعیت N یا خلاص قرار دهید.
4. استفاده از ترمز موتور: در بعضی مواقع می توان به جای استفاده از ترمز با سنگین کردن دنده ها از ترمز موتوری استفاده کرد مانند سراشیبی ها که توصیه میشود از دنده سنگین استفاده نمایید.
5. هرگز از دو پای خود در خودرو های اتوماتیک استفاده نکنید و فقط از یک پا هم برای ترمز و هم برای گاز استفاده نمایید.
6. برای معکوس دادن، اگر تا نصفه پای خود را بر روی پدال گاز فشار دهید یک دنده سنگین می شود و اگر گاز را تا انتها فشار دهید بسته به نوع دنده ای که هستید یک تا دو دنده سنگین می شود و هر زمان فشار پدال گاز را کم کنید دنده سبک میشود.
7. حتما در سربالایی ها و یا سرازیری ها قبل از اینکه دنده را در حالت پارک یا P قرار دهید ابتدا در حالت خلاص یا N بگذارید، ترمز دستی را بالا بکشید، پای خود را از روی پدال ترمز بردارید و سپس دنده را در حالت پارک یا P قرار دهید.
8. زمانیکه دنده از حالت پارک یا P بیرون نیامد و به اصطلاح قفل شده بود چه کارهایی باید انجام داد؟
در خودرو های دنده اتوماتیک کنار دنده یه سوراخ در پوش دار به نام shift lock وجود دارد که شما می توانید با وارد کردن سوئیچ خودرو یا یک پیچ گوشتی دوسو به داخل آن قفل دنده را آزاد کرده و آنرا از حالت پارک یا P بیرون آورید.
در بعضی از خودرو ها با هل دادن خودرو به سمت جلو (معمولا) یا عقب هم می توان دنده را از پارک P درآورد. ( این روش را پیشنهاد نمی کنیم)
چرا این اتفاق می افتد؟
اگر در شیبها به دستورالعمل شرح داده شده در بالا برای پارک عمل نکنید وزن خودرو روی گیربکس افتاده و باعث قفل شدن دسته دنده بر روی حالت پارک(P) می شود. و یا ممکن است مشکل از نقص در سویچ استپ پدال ترمز خودروی شما باشد که می بایست به نمایندگی مجاز مراجعه نمایید.
9. برای استفاده از دنده دستی یا تیپ ترونیک، وقتی دنده در حالت حرکت D هستش آنرا به سمت علامت های (+ و –) ببرید و از این لحظه دنده ها توسط شما تعویض می شوند که "+" یک دنده بالا میبرد و "–" یک دنده کم می کند. توجه: شما در حال حرکت هر زمان که بخواهید می توانید دنده را از حالت D به دستی و بالعکس تغییر دهید.
10. هیچگاه در حال حرکت و قبل از توقف کامل دنده را از وضعیت D به N یا R به (N و P) تغییر ندهید.
مترجم: بیژن برنادل
ویراستار: پدرام جعفرزاده
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.
favorite_border 259loyalty

سلام چرا گفتید واسه رفتن به حالت پارک نباید ترمز گرفت؟تو ماشین ساندرو نشد که؟

حالا کسی مجبورت نکرده سوار بشی

من رانندگیم با دنده دستی عالیه ولی الان با دیدن این مقاله قالب تهی کردم اصلا نمیتونم این دستورالعملها رو حفظ کنم. اصلا نمیتونم حفظ کنم قوانینشو. خیلی ناامید شدم. یعنی من یاد خواهم گرفت؟ شما چطوری یاد گرفتین؟

به شدت ترسیدم. وااااااای چقدر سخته. الان دارم میلرزم از فکرش. اخه دنده دستی چه اشکالی داشت که اینطوریش کردن. من رانندگیم عالیه. ولی الان قالب تهی کردم

زیاد رو پدال فشار بیاری خشتکت پاره میشه

حالت دستی

اولا خودرو نباید بیش از ۲ تا ۵ دقیقه بدون حرکت روشن باشه . دوم اینکه روی حالت P نه N

داداش مشکل از دسفرمونه جناب عالی هستش :

هر وقت اسپورتیج خریدم بهت میگم :

MVMخودش ماشین معمولی

تو هیچ کدوم از حالت ها نیازی به ترمز نیست و نباید ترمز کرد.

این سوال و کسی می پرسه که لامبورگینی داره

بله درست است ولی اگه زمان بیشتری نیاز به ایستادن باشه مثلا بیش از 40_۵۰ ثانیه اون وقت بهتره که دنده خلاص باشه ?

P

نه دست راست

كرك و پر ، نه كلك و پر

خیلی عالی بود متشکر از راهنماییتان اقای جعفر زاده

زهرمار پلشت

خوب بود ماشین در پارکینک در حالتی بزاریم

سپاس بیکران از زراهنمایی شما و در مرحله بعد درستکاری سایت وزینتات که مقاله را به اسم خود جعل و غبظه نکرده و تشکر از جناب آقایان بیژن برنادل و پدرام جعفرزاده

هر هر هر اوسکل بامزه ?

مرسی از اینکه با آموزشهای ساده و کاربردی که بیان می نمایید .. منجر میشوید تا با خودرو بتوان با عملکردی ساده برخورد نمود .. کامل و ارزشمند بود باسپاس

دستتون درد نکنه خيلى مفيد بود.

سلام دنده اتومات برلیانس سری 300 وقتی روی Dاست دنده ب سمت راست هم دنده میخوره کارایی این چیه

نمیدانم چرا جک اس 5 سواران و تیگو 5 سواران مثل طرفداران پرسپولیس و استقلال نسب به تیمشان تعصب دارند هر دو ماشین چینی هستند هر دو خوب و معقول هستند و هر دو خودرو مزایا و معایبی نسبت به هم دارند من خودم جک اس 5 اتومات دارم که بهمن 97 خریدم چون از سال 94 که لیفان ایکس 60 خریدم هنگامی که موقع تحویل به نمایندگی کرمان موتور رفتم آنجا جک ا س 5 دنده ای را دیدم واقعا کلک و پرم ریخت ولی چاره جز تحویل گرفتن ماشینم نداشتم چون ثبت نام ایکس داشتم خلاصه خودمو راضی کردم که نه ایکس 60 ماشین خوبی از آنروز تو سایتها فکر و ذکرم جک اس 5 بود. خوب از موضوع اصلی دور نشیم چند ماهی در مورد کیفیت کلی بین جک اس 5 و تیگو 5 بررسی کردم چیزی حدود بالای هزارساعت ماشین هم روز به روز داشت گرانتر میشد خلاصه حدود 4 تا نمایندگی فروش تیگو 5 و جک اس 5 رفتم تمام نکات فنی بدنه کابین راحتی و هندلینگ هر دو خودرو را چک کردم آخر سر به این نیتجه رسیدم که جک اس 5 بهترین گزینه است تا الانم حدود 14000 تا باهاش رانندگی کرده ام و اکثر شبها قبل از خواب تا تو فکرم یه دوری باهاش نزنم نمی خوابم خلاصه اینکه به ماشینهای همدیگر توهین نکنیم در توی ایران ماشین معمولا شانسی است و نیز باید بعد از یه مدت اکه با ماشین کار کردی قلقهایش را بدست بیاوری نیز حتما دفترچه راهنمارا چند بار بخوانید البته اگر ماشین باز و اهل نظر هستی حتما این کار را بکنید در ضمن برای اینکه خودروی همیشه سرحالی داشته باشی سرویسهای دوره ای را حتما انجام بدهید و در مورد نگهداری ماشین خود چه موتوری چه نظافت و چه نگهداری از خودرو نکات لازم را انجام بدید امیدوارم از پولی که هزینه خودرویتان کرده اید در هنگام استفاده نادرست پشیمان نشوید. صحبتهای بالا تجربه 4سال مطالعه در سایتهای مختلف است البته موضوع برای نوشتن زیاد دارم ولی انگشتانم بکسواد کرد. دم همه جک اس فایویها گرم. در ضمن میخواستم راجع به سرکش بودن جک اس 5 تو سر بالایی بگم که تو مود اسپورت در سربالایی مثل اسبی سرکش میخواد از دست فرار کنه و قله فتح کنه دم چینیها گرم با این ماشینشون دلم برای ایران خودرو و سایپا میسوزه که پول مردم حروم میکنند آندسته از عزیزانی که واقعا جک اس دارند و ازش ایراد میگیرند اولا دفترچه راهنما را چندین بار بخوانند دوما قصد و غرض نداشته باشند سوما سرویسهای دوره ای ماشین را حتما ببرند نمایندگی چهارم اینکه قلق ماشینشان را یاد بگیرن

ببینم الان x33 چینی معمولی نیست

تو دنده p

سلام دوستان عزیز برا رانندگی با ماشین اتومات فقط باید با پای راست پدال ها رو کنترل کرد ؟

p

رضا جان ماشین را باید در حالت p استارت بزنی نه n

رضا جان ماشین را باید در حالت p استارت بزنی نه n

سلام خسته نباشید یه سوال برام پیش اومد اونم اینکه اگر یه ماشین اتومات اتو هولد نداشته باشه توی سرا شیبی و دنده عقب به جلو حرکت میکنه یا نه

ممنون از آموزشتون امروز مجبور بودم ماشین یکی از دوستان رو که مشکلی داشت حرکت بدم و بیارم خونه دنده اتوماتیک بود مطالعه کردم از روی سایت شما خیلی استرس داشتم ماشین امانت بود چون من کلا رانندگی رو با پیکان یادگرفتم و حالا هم فعلا پارس میرونم اصلا عادت ندارم به اتوماتیک و ترجیح میدم فعلا با همین دنده ای خودمون سر کنم?? : برای منکه گرفتن نیم کلاچ و سرو کله زدن با کلاچ و ترمز راحت تره ^_^ ☆

بنظر من گیر بکس ساده از همه بهتره

عالی بود ممنون

سلام دوچرخه من نه کلاج داره نه ترمز نه گاز چجوری میشه تو سربالایی گاز بخوره ممنون خخخخخخخخخ

در هر دو حالت میشه

توچه دنده ای باید روشن کنیم ماشینو؟ p یاN

وضعیت

سرپایینی ها چطور دنده راسنگین کنیم وماشین آهسته درحرکت باشد

اين چه حرفيه تو خودرو دستي يا اتومات وظيفه گاز دادن و ترمز گرفتن با پاي راست هست و پاي چپ وظيفه كلاچ گرفتن در خودرو دنده دستي رو بعهده داره پاركينگ و غير پاركينگ هم نداره شما خودت اونجوري راحتي بقيه رو ب اشتباه ننداز

نه درست نمیگن چون من حتی اولین بار هم رانندگی رو با ۳۳× یاد گرفتم و اصلا هیچ فرقی با ماشین معمولی نمیکنه مگر اینکه اگر دنده ای باشه کلاجش خراب باشه و بالا درگیر بشه

سلام ، در چه شیبی ماشین برای دوباره حرکت کردن در حالت D به عقب بر نمی گردد؟ در زمان بیرون آمدن از پارکینگ با شیب تند و توقف در سراشیبی هنگام دوباره حرکت کردن در حالت D ماشین رو به عقب بر می گردد

سلام.ممنون از توضیحات مفیدتون.?

با سلام و تشکر - با توجه به فراگیر شدن دنده اتوماتیک پیشنهاد میکنم یه کلیپ ساده و کامل تهیه کنید و روش رانندگی با خودرو دنده اتوماتیک را به صورت کامل و در حالت های مختلف آموزش بدید. ممنون بابت تمام زحماتتون

در همان حالت N قرار دهید

سلام، موقع در جا کار کردن به مدت زیاد باید دنده در حالت p باشه یا nیا فرقی نداره؟ ممنون از راهنماییتون

خوب بود مرسی

لطفاً در مورد تویوتا لند کروز هم توضیح دهید با تشکر

سلام هنگام پارک کردن در پارکینگ که نیاز به تمرکز بیشتر و مویی هست باید از هر دو پا یکی روی ترمز و یکی روی گاز استفاده نمود که باعث مالوندن به ستونهای موجود در پارکینگ نشه همینطور خیلی از مواقع دیگر

سلام لطفا در مورد شرایط استاندارد جهت استارت زدن و روشن کردن ماشن هم توضیح بدید

با سلام و تشکر - با توجه به فراگیر شدن دنده اتوماتیک پیشنهاد میکنم یه کلیپ ساده و کامل تهیه کنید و روش رانندگی با خودرو دنده اتوماتیک را به صورت کامل و در حالت های مختلف آموزش بدید. ممنون بابت تمام زحماتتون

سلام یه سوال داشتم چراغ قرمز کنار فرمان ویتارا ۲۰۰۸ اتومات چیه؟

بخش دوم - طریقه رانندگی این مقاله رو مطالعه بفرمایید

برای شروع رانتدگی اول باید چه کاری انجام دا د

دکمه کنار دسته دنده برای چیست؟

ممنون از راهنماییتون

اگر شیفتر روی دسته دنده منظورتان است که برای تغییر و تعویض مود دسته در حالتهای P به R D و.. است و اگر دکمه پایین و روبه روی دسته دنده منظورتان هست برای مود رانندگی در برف می باشد.

سلام. تا کنون تجربه رانندگی با خودرو دنده اتوماتیک رو نداشتم. کاربرد دکمه روی دنده ساندرو اتوماتیک چی هست؟

سلام . من اسپورتیج 2015 دارم . ماشین رو سراشیبی پارک کردم . روشن نمیشه واخطار check steering wheel lock system میده . باید چه کنم؟؟

دسته دنده را سریع به حالت p ببرید و مشکلی هم پیش نمی آید چون تا شیربرقی دنده عقب عمل کنه حدود یک ثانیه طول میکشه.

باسلام ممنون ازاطلاعات مفیدتون من یه سوال داشتم باتوجه به مقاله بالا هنگام پارک کامل اتومبیل دنده اتومات باید ابتداترمز بعد دنده درحالت خلاص وبعد ترمزدستی کشیده وبعد پا را از روی ترمز برداشته وسپس اهرم دنده را در وضعیت پارک قرار داد درحالیکه وقتی اهرم دنده را ازوضعیت خلاص به پارک P می بریم چون از حالت R عبور می کنیم ماشین یک حرکت به سمت عقب دارد البته درست است که ترمز دستی بالاست ولی آیا به گیر بکس یا ترمز دستی فشار مضاعف وارد نمی شود؟ 2-بعضی ها می گویند اهرم دنده را باید سریع حرکت داد برای هر تغییر حالتی ولی بعضی ها می گویند باید آرام حرکت دهید، کدامیک درست تر واصولی تراست و خرابی ندارد؟ با سپاس

فقط کافیه در قسمت جستجوی سایت این عبارت رو کپی و جستجو کنید: "چند نکته در باب رفتار صحیح با گیربکس اتوماتیک"

سلام من نتونستم مقاله را پیدا کنم

این مقاله رو مطالعه کنید: "چند نکته در باب رفتار صحیح با گیربکس اتوماتیک" "http://sebghatazad.com/چند-نکته-در-باب-رفتار-صحیح-با-گیربکس-اتوماتیک"

اتفاقا اصلا نباید موقع توقف در ترافیک یا پشت چراغ و غیره دنده را در حالت N قرار داد.این توصیه اشتباهیه که باعث استهلاک بیمورد گیربکس میشه. خیلی ساده هست با خوردوری اتوماتیک شما وقتی شروع به حرکت کردید و دنده D انتخاب شد با همین دنده کار میکنید و فقط با ترمز و گاز کار دارید و یا احیانا دنده عقب R و موقع خاموش کردن و پارک هم P. در تمام ویدیوهای آموزشی خارجی و راهنماهای فنی خود خوردروهای اتوماتیک اینجور توصیه شده و نباید موقع توقف موقت دنده رو خلاص N کرد.

خوش بحالت ولی به نظر من رو نده اگه مال خودته سوار شو

تشکر از راهنمای مفید شما برای شما آرزوی موفقیت دارم .

سلام ممنون از مطب خوبتون من یه mvm-x33خریدم شوهرم هنوز اجازه رانندگی کردن بهم نداده میگه اول باید با یه ماشین معمولی یاد بگیری بعدبااین کار کنی راست میگه

جواب سوال اولتون در بند شماره 9 همین آموزش داده شده است لطفا مجددا مطالعه بفرمایید در جواب سوال دوم شما هم باید بگویم خیر هیچ مشکلی پیش نمی آید و به این نکته توجه بفرمایید در خیلی از دسته دنده های جدید مود n بین مود R و D هست و شما برای رفتن به P از R عبور میکنید که هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

وقتي تو سرپاييني هسيم و دنده رو حالت D قرار داره واسه تيپ ترونيك كردنش ترمز و ايست كامل احتياج نيست؟و اين كه وقتي ميخايم ماشينو خاموش كنيم روي N قرار ميدهيم و ترمز دستي و بعد پا از روي ترمز برميداريم وقتي ميبريم رو حالت P بايد از روي D بگذريم در اون صورت مشكلي ايجاد نميكنه يني گيربكس بش فشار نمياد؟قاطي نميكنه؟اخه خارجيا اين كارو نميكنن درجا ميبرن رو حالت P اينو تو كيليپ اموزش با دنده اتومات تو اپارات ديدم ك درجا روي حالت P ميبرن

احمد عزیز برای سنگین کردن دنده از حالت تیپ ترونیک استفاده کنید و اگر گیربکس خودروی شما حالت دستی ندارد، دسته دنده را بسته به دور موتور و سرعت خودرو در حالت L1 یا L2 بگذارید.

با سلام و تشکر از شما. یک سوال داشتم. در سر پایینی که برای کنترل بهتر ماشین بهتره دنده سنگین باشه ، چطور باید دنده اتوماتیک را سنگین کنیم تا به ترمز فشار نیاد؟ مگر نباید با فشار دادن پدال گاز دنده را سنگین کنیم؟ این کار در سر پایینی که میسر نیست. گاز هم ندیم دنده سبک میشه و فشار به ترمز میاد. ممنوم اگر راهنمایی کنید.

ممنون از این مقاله کاربردی

احسان عزیز جواب هردو سوال شما این است: خیر نیازی به فشردن پدال ترمز نیست.

سلام عرض ادب و احترام با تشکر از مطالب بسیار مفیدتان، بنده به تازگی یک تیگو اکسلنت اسپورت خریدم، مطالب شما در استفاده از خودرو بسیار مفید و کاربردی هست، فقط چند سوال داشتم، امیدوارم ارائه طریق نمایید. یک. زمانی که بخواهیم از حالت D به حالت M دستی تغییر دهیم، باید پدال ترمز را فشار دهیم یا نیازی نیست? دو. هنگامیکه از حالت M دستی استفاده کی کنیم، برای هر بار مثبت و یا منفی کردن نیز باید پدال ترمز را فشار دهیم و دسته دنده را به سمت مورد نظر تکان دهیم?

چرا بعضی از ماشینای اتوماتیک سه تا پدال دارن مثلا لامبورگینی !

ممنون از توضیحاتتون .بسیارخوب و بزبان ساده توضیح دادین درک مطلب رو راحت و از سردرگمی جلوگیری میکنه

Ahm@d N: (نکاتی در مورد JAC J5 / AT)سلام و درود به همه دوستان عزیز و احترام به اعضای گروه بررسی جک J5 -نکته مهمی که باید عرض کنم این است که اگر به قدرت بیشتر موتور J5 اتوماتیک برای افزایش سرعت در یک سربالایی با شیب تند نیاز داریم هیچگاه از اول نباید پا را آرام روی پدال گاز قرار داد, چون در سربالایی موتور در دام گشتاور کند و تنبل اسیر و زندانی می شود.پس در سربالایی از همان اول باید تند و سریع پر گاز شروع به شتابگیری کنید و دور موتور را به کمی بالاتر از 3800RPM افزایش دهیم , سپس قدری زمان بسیار کوتاه مثلا در حدود فقط 3 ثانیه فشار پا را روی پدال گاز کاهش دهیم و گیربکس اتوماتیک جک خودش فورا دنده را سبک می کند, حالا دیگر نباید تعلل کرد که به دام گشتاور اسیر شویم , بلکه باید فورا فشار پا روی پدال گاز را به آرامی و مستمرا افزایش دهیم تا به قدرت و سرعت مورد نظر و متناسب با زاویه شیب جاده و با توجه به سایر پارامترهای قابل توجه نظیر ترافیک و وزن بار و مسافر حمل شده توسط جک J5 اتوماتیک برسیم.!!! پس اگر بخواهیم در دنده سنگین حرکت کنیم باید گاز را سریعا و به سرعت فشار دهیم تا دنده سنگین شود وبعد فشار گاز را به ملایمت کاهش دهیم تا دنده فورا سبک نشود و نیز بتوانیم سرعت جک را کنترل کنیم. یعنی پس از سنگین کردن دنده اگر فشار پا را بسرعت از پدال گاز کم کنیم و با تاخیر بیش از 5 ثانیه مجددا با ملایمت فشار پدال گاز را افزایش دهیم با توجه به سرعت خودرو و نیز مقدار لحظه ای دور موتور توسط گیربکس اتوماتیک انتقال به دنده سبکتر فورا انجام می شود. یعنی همه چیز به قلق گیری توسط راننده یعنی نحوه فشار پای راننده بر روی پدال گاز و پاسخ گیربکس و زمانبندی مناسب راننده با توجه به شرایط خودرو (دور موتور و سرعت) و حجم ترافیک جاده , بزرگراه و یا خیابان و زاویه شیب جاده بستگی دارد در واقع و مهمتر از همه عوامل فوق الذکر , راندن صحیح خودروی اتوماتیک به دانش علمی و مهارت عملی و نیز به قدرت تمرکز و تسلط و شناخت فنی راننده از خودرو بستگی دارد. البته بدیهی است که با گذشت زمان , و به تدریج با زیاد شدن تجربیات و دانش علمی و عملی مالک و راننده خودرو , با داشتن دقت و صبر و حوصله کافی, و با رعایت تمام نکات لازم انشاالله رانندگی با خوروی دارای گیربکس اتوماتیک به مرور ایام برای همه بسیار لذت بخش خواهد گردید.

موقع استارت زدن دنده باید را در حالت P قرار دهید.

هنگام استارت زدن اولیه، دنده باید کجا قرار بگیره! N / P

ولی توی تمام ویدیوهای یوتیوب مخصوصا اونایی ک توسط مهندسای مکانیک خودرو ساخته شدن گفته توقفهایی مث چراغ قرمز یا ترافیک (البته ن ترافیکی ک سرعتش متر بر هفته هستش) برای سلامت گیربکس بهتره ک دنده رو توی وضعیت D یا همون درایو نگه داریم. چون با تعویض مداوم از خلاص به درایو و برعکس، کلاچ ها و باند قفل کنها مداوما درگیر و خلاص میشن و نتیجا استهلاک بیشتری خواهند داشت. ولی با وضعیت ثابت درایو یا درصورت نیاز تک دنده مثل یک یا L و متوقف نگه داشتن با ترمز توی یک حالت میمونن و فشاری ندارن. توی این حالت فشار تنها روی تورک کانورتر یا مبدل گشتاور هستش ک موقع حرکت مخصوصا شروع به حرکرت فشاری ک ب تورک کانورتر وارد میشه چندین برابر موقعی هست ک با ترمز ماشینو توی حالت درایو متوقف تگه داشتیم. اینو من توی ویدیوهای چند تا مهندس خودرو دیدم و شنیدم ک برای آموزش استفاده از اتومات و باید ها و نباید های اتومات توضیح داده بودن

تشکر

عالى وكاربردى بود مرسى
